POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

logo svetliAMBULANTE USTNE HIGIENE
USTNA HIGIENA TINKA TRAJKOVIĆ, s.p.Politika varstva osebnih podatkov podjetja USTNA HIGIENA TINKA TRAJKOVIĆ, s.p., AMBULANTA USTNE HIGIENE (v nadaljevanju: ambulanta) opisuje vrsto, obseg, načine in namene obdelave osebnih podatkov v ambulanti. Politika je sprejeta zaradi zavzemanja ambulante za ustrezno varstvo osebnih podatkov posameznika ter skrb za varno in skladno obdelavo le-teh, kakor tudi omogočiti posamezniku nadzor nad obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Ambulanta ščiti vašo zasebnost in vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem, in jih obravnava kot zaupne. Z njimi ravna pošteno in zakonito, v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES. Politika velja za vse storitve ambulante.

Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki jih ambulanta zbira, obdeluje in hrani, je podjetje USTNA HIGIENA TINKA TRAJKOVIĆ, s.p., AMBULANTA USTNE HIGIENE, Korte 130a, 6310 Izola.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju je Tinka Trajković.

Morebitni zunanji poslovni partnerji ambulante imajo dostop do osebnih podatkov stranke le v nujnih primerih, ko gre za izpolnitev pogodbene obveznosti. Ambulanta od svojih morebitnih partnerjev zahteva izpolnjevanje najmanj vseh standardov obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov.

Ambulanta na poziv oziroma zahtevo tretjih oseb osebne podatke posreduje tudi državnim organom, kot so na primer sodišča ter vsem ostalim državnim organom in institucijam, ki imajo pravico pridobivati osebne podatke na takšen način. Ambulanta organom posreduje samo tiste osebne podatke, ki jih organi oziroma institucije zahtevajo.

 

Namen, podlaga in vrste obdelave osebnih podatkov

Ambulanta zbira in obdeluje osebne podatke, za katere ima bodisi zakonsko podlago, bodisi je njihova obdelava neizogibno potrebna za izvajanje pogodbenih pravic in dolžnosti pogodbenih strank. Ambulanta zbira naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefon in nujno potrebne zdravstvene podatke ter morebitne druge osebne podatke, ki jih stranka prostovoljno razkrije.

Ambulanta obdeluje te osebne podatke za naslednje namene:

 • za namen izpolnjevanja pogodbenih in zakonskih obveznosti do stranke ter izvajanja vseh aktivnosti in dejavnosti ambulante, ki so povezane s kvalitetnim opravljanjem dejavnosti ter ostalih zavezujočih pravnih aktov na nivoju Republike Slovenije in EU ter
 • za namen sklenitve poslovnega razmerja, kjer ambulanta obdeluje osebne podatke, ki ji jih stranka prostovoljno posreduje in so nujno potrebni za dogovarjanje o morebitnem bodočem

Ambulanta zbira in obdeluje tudi osebne podatke na podlagi izrecne privolitve oziroma soglasja stranke. Ambulanta zbira naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefon ter morebitne druge osebne podatke, ki jih stranka sama navede.

Ambulanta obdeluje te osebne podatke za naslednje namene:

 • za namen izdelave in predstavitve strankam prilagojenih ponudb ambulante,
 • za izvajanje neposrednega trženja in oglaševanja (obveščanje o novostih in posebnih ponudbah ambulante, oglaševanje plačljivih storitev ambulante, posredovanje brezplačnih storitev ) in
 • za namen izvajanja trženjskih raziskav (pridobivanje mnenj o kvaliteti storitev ambulante ter potreb po dodatnih storitvah).

Nihče v bazo podatkov ambulante ni dodan brez zakonske ali pogodbene podlage ali njegove izrecne pisne privolitve oziroma prostovoljne prijave prek spletnega obrazca. Ambulanta uporablja osebne podatke za ponujanje brezplačnih vsebin in plačljivih storitev prek naslednjih kanalov: elektronska pošta, pošta, telefon.

Piškotki

Spletna stran ambulante https://www.higiena-ust.si/ pomaga prilagoditi spletno izkušnjo z uporabo piškotkov. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na trdi disk postavi strežnik spletnega mesta. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virusov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni posamezniku, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotek za tega posameznika. Njihova uporaba je na spletnem mestu namenjena zlasti izboljšavi vsebin in ponudbe na podlagi analize obiska in priljubljenosti posameznih strani. Če želite, lahko piškotke na svojem računalniku kadar koli onemogočite. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletnega mesta onemogočene. Več v Pravnem pojasnilu.

 

Rok hrambe osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki se obdelujejo na podlagi pogodbenega sodelovanja, se hranijo v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebni podatki, ki se obdelujejo na podlagi privolitve oziroma soglasja, se hranijo do preklica le-te(ga). V kolikor uporabnik ali stranka ne želi več prejemati kakršnihkoli sporočil ambulante in torej izbrisati svoje podatke iz baze, lahko to stori kadarkoli s pisnim preklicem ali po e-pošti.

Osebni podatki, ki so predmet varstva zasebnosti

Za potrebe poslovanja in spletne strani ambulanta zbira osebne podatke, kot so ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, domači naslov, zaradi izvedbe pogodbenih storitev in izdelave prilagojenih ponudb, obveščanja o novostih, deljenja koristnih brezplačnih informacij in neposrednega trženja. Ti podatki so predmet varstva zasebnosti.

Osebni podatki, ki jih uporabniki oz. stranke same prostovoljno razkrijejo za objavo na spletnem mestu (kot npr. v svojih komentarjih k prispevkom ali v svojem mnenju), niso predmet varstva zasebnosti.

Ambulanta ne zbira podatkov od oseb, mlajših od 18 let, če ji je znano, da so mladoletne, in sicer dokler posredovanja podatkov ne odobri njihov zakoniti zastopnik. Ta lahko kadar koli zahteva vpogled v podatke, ki jih je mladoletnik posredoval ambulanti in zahteva, da se odstranijo iz baze.

Pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Ambulanta zagotavlja uresničevanje pravic v zvezi z obdelavo osebnih podatkov brez nepotrebnega odlašanja, največ pa v enem mesecu od prejema pisnega zahtevka ali zahtevka po e-pošti.

Te pravice so:

 • pravica do dostopa do podatkov (na posameznikovo zahtevo ambulanta zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov v obdelavi oziroma hrambi),
 • pravica do popravka (netočnih podatkov ter dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov),
 • pravica do izbrisa (t. pravica do pozabe),
 • pravica do omejitve obdelave,
 • pravica do prenosljivosti podatkov (za posredovanje drugemu upravljavcu v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki),
 • pravica do ugovora (na primer obdelavi podatkov za namene trženja in profiliranja; če trženje temelji na dani privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede z njenim preklicem),
 • pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov (pri ambulanti, pri Informacijskem pooblaščencu).

 

Reševanje sporov, vprašanja in veljavnost politike

Politika je podvržena zakonodaji Republike Slovenije. Morebitne spore rešuje stvarno in krajevno pristojno sodišče Republike Slovenije. Če je katerikoli del te politike določen kot neveljaven ali neizvršljiv v skladu z veljavno zakonodajo, se šteje, do to neveljavno ali neizvršljivo določbo zamenja veljavna, izvršljiva določba, ki najbolje ustreza namenu prvotne določbe, preostanek politike pa ostane v veljavi.

V primeru vprašanj glede politike, lahko uporabniki oziroma stranke pišejo na e-naslov ambulante, ki bo odgovorilo v najkrajšem možnem času.

Politika začne veljati s 1.2.2024. Politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, pri čemer vedno velja zadnja veljavna verzija, kar je razvidno iz datuma sprejetja zadnje veljavne verzije politike in je objavljena na spletni strani ambulante.

Koper, 1.2.2024

 logo svetli

AMBULANTA USTNE HIGIENE
USTNA HIGIENA TINKA TRAJKOVIĆ, s.p.

Naročanje na

 

mobile phone 8 24031 68 00 55

možno med delavnim časom ambulante

ORDINIRAM:

clinic 16Ambulanta ustne higiene
Naslov: Ferrarska ulica 17, Koper

 

Urnik

ponedeljek
14:00 - 19:00
torek
14:30 - 19:00
sreda
08:00 - 13:00
četrtek
08:30 - 13:00
petek
08:00 - 13:00
sobota
ZAPRTO
nedelja
ZAPRTO

logo


        Svoje delo opravljam odgovorno,
        zanesljivo, nežno in sistematično,
        ker se zavedam močne povezave
        med zdravjem naše ustne votline
        in sistemskim zdravjem, svojim
        pacientom  namenim dovolj časa,
        da storive opravim kakovostno.

facebook grey


Copyright Ustna higiena Tinka Trajković s.p. © 2020 Vse pravice pridržane.    Splošni pogoji poslovanja     Pravno pojasnilo     Politika varstva osebnih podatkov   -   Avtor strani   O piškotkih